Aeglane mood

Nagu ma juba ühel korral mainisin, siis mul on kehv maitse. Nii halb, et mu kahe-aastane peab mulle moenõu andma. Käisin reedel uue aasta galal (mul on palgatöö ka!) ja proovisin enne seda erinevaid kleite selga. Kuna mu kahene on hull kleidifänn, siis nalja pärast kerjasin komplimenti ja küsisin Ellilt, kuidas talle mu meresinine kleit meeldib. Ta vastas, et ei meeldi. „What, miks?“, küsisin ja ma ei tee nalja, ta vastas „liiga lihtne“. Samal ajal kirjutas mulle sõbranna, kellelt aksessuaaride osas moenõu küsisin, et ma seda kleiti ei paneks, sest see teeb mind nii kahvatuks. Okei, makes sense. Ja ma ei teagi, mida Elli arvab, et „lihtne“ tähendab või kas ta sai üldse aru, mida ta mulle ütles, aga igal juhul oli selge, et see kleit ei olnud hea valik. Läksin kindla peale välja ja panin lõpuks selga Zack Marquezi tšillikleidi, mille olin järelturult ülihea hinnaga skoorinud. Vaatamata sellele, et ka see kleit mu kodusele moekriitikule ei meeldinud, sest „seal on tšillid“, siis peol sain kleidi kohta ikkagi paar komplimenti, niiet Eleanor, äkki Sa oled ikkagi emasse.

Tahtsin selle jutuga jõuda sinna, et keegi ei pea muretsema, et ma mingeid maitselagedaid riideid teen. Mul on väga andekas disainer-õmbleja, kellele ma ütlen, et tahaks oma lastele selga panna seda, teist ja kolmandat, annan mõne idee, mis detailid mulle meeldivad (taskud, taskud, taskud!) ja siis tema teeb maagiat ja tõesti, ta on mind ainult meeldivalt üllatanud. Ka Elli on rahul – siiani pole veel miski „liiga lihtne“ olnud.

Kuna oleme väikesed tegijad ning me ei tee masstoodangut, siis on meie tootevalik piiratud ja osaliselt ettetellitav. Lisaks on meil mitmeid ainueksemplare, sest kangajääke on erinevates kogustes. Kodulehele tuleb nendele „ükssarvikutele“ eraldi rubriik. Ise kutsume ennast aeglase moe (slow fashion) brändiks, aga mitte ainult sellepärast, et
me ei tegele masstootmisega vaid
– tegemist on Eestis valmistatud rõivastega, mis on tehtud
GOTS-sertifikaadiga kangastest ehk kangastest, mis on jätkusuutlikult ja eetiliselt toodetud ning
– meie rõivad on kvaliteetsest kangast ja oleme ka õmblemisel mõelnud vastupidavusele.

Me disainer-õmblejaga naerame, et meid teeb aeglase moe brändiks lisaks veel see, et ta on aeglane, sest ta on õmblemisel põhjalik. Vot. Aga tark ei torma, eks?

Pildil pusa nimega Margret.
KIOKO

Uudiskirjaga liitumisel esimeselt tellimuselt -10%.