Miks Kioko?

Minult küsiti täna, miks ma oma ettevõttele Kioko nimeks panin.

Noh, kui aus olla, siis proovisin alguses erinevaid anagramme oma laste nimedest, otsisin ladinakeelseid sõnu ja nende tähendusi ja jumal teab veel mida, aga kõik ideed olid… juba võetud, isegi anagrammid.

Siis jõudsin oma salajase listini, mis on mu telefonis olnud juba 2017. aasta lõpust – lapsenimed. Listi point oli see, et kui mina või mu abikaasa mõnda ägedat nime näeb/kuuleb, paneme kirja ja kui meeldib, võib lapse nimeks osutuda. Ka nimi Kioko, teiste kõrval, elas seal nimekirjas üle mõlemad lapsed, aga ei ületanud kummalgi korral valimiskünnist.

Kuna mu mehel on laste beebieast Vietnami sõja flashbackid, siis on selge, et seda nime “Kioko”, lastenimede listi (ning tundub et ka 910 eurot kuus) üldisemalt meie peres vaja ei lähe, niiet miks mitte panna see oma „abieluvälisele kolmandale lapsele“ ehk ettevõttele, mis on ka natuke nagu beebi, sest vajab pidevat tähelepanu ja hoolitsust ning mis paneb tihti käed taeva poole küsima “miks?”, “MIIIIIIKS?”.

Hakkasin siis meeldetuletuseks googeldama, et mis nimi see täpsemalt on ja avastasin, et peale selle, et „Kätekas“ oli mingi tegelane Kioko, on tegemist jaapani nimega, mida üldjuhul kasutatakse tüdrukutel, aga vahel ka poistel. Ja kui ma lugesin selle nime tähendust, siis ma teadsin, et olin leidnud selle õige:

Kioko is a girl’s name of Japanese roots that means “child born with happiness” and “meets world with happiness.” With an etymology bursting with bliss, baby Kioko personifies the teachings of Taoism, which is to live in harmony with nature and the universe.

Ehk lühidalt – õnnelik laps, kes elab universumi ja loodusega harmoonias. JUST! Need on just need väärtused, millele tuginedes selle ettevõtte lõin! Kui see ei olnud õnnelik juhus, siis ma ei tea mis on.

Kioko – Clothing like there is a tomorrow (EKI-st soovitati, et eesti keeles on okei nii riietus nagu homne tuleks kui ka riietus nagu homne oleks, aga esimene kõlab vist paremini?).

Selle nime ja tunnuslausega on kogu meie ettevõtte olemus kenasti kokku võetud. Sai hea nimi. Vähemalt mulle tundub. ☺️

Kel veel firma- või lastenimedest puudust, siis mul on seal listis veel vähemalt viie jalgpallimeeskonna jagu neid nimesid. 😀

Pildil armas Herta, pusakleidiga, mille nimi on… ülla-ülla Herta.

Uudiskirjaga liitumisel esimeselt tellimuselt -10%.